ניקוי כבד – איך מנקים את הכבד מרעלים

ניקוי כבד – איך מנקים את הכבד מרעליםהכבד הוא איבר גדול מאד בגוף, הלוקח חלק בתהליך חילוף החומרים ובסילוק רעלים מזיקים. בשל מידת חשיבותו והשפעתו הרבה על איברים אחרים ועל מערכות נוספות בגוף.

עלינו לדאוג לטפח ולחזק אותו, הן כדי למנוע פגיעה בו או מחלות שונות, העשויות להשפיע על תפקודו והן כדי לאפשר לו לבצע את הפעולות השונות (יותר מ – 500 כאלו) בהצלחה רבה.

מתי צריך לבצע את הניקוי

ישנן מחלות כבד שונות ובעיות בריאותיות רבות, הקשורות לכבד. הרפואה המערבית, הקונבנציונאלית, מציעה כיום לא מעט פתרונות שיכולים לסייע בהתמודדות עם המחלה או עם הבעיה, אך במרבית המקרים – לא תמיד למנוע אותה. ניקוי כבד מרעלים הוא חלק מהמניעה, הליך שיכול לעזור לכבד להתמודד בהצלחה עם אתגריו השונים. ישנם מספר סימפטומים המרמזים על כבד עייף, כזה שזקוק להתערבות ולניקוי מהיר.

אלה יכולים להיות כאבי ראש, עייפות רבה, בעיות בעור, הצטננויות חוזרות ונשנות, לחץ דם גבוה, דיכאון לא מוסבר, אלרגיות, כאבי פרקים ועוד. גם מצבים של משקל עודף, סכרת, כולסטרול גבוה ורמות גבוהות של טריגליצרידים בדם הם סממן מובהק שזה הזמן לפעול ולבצע ניקוי.

מה זה ניקוי כבד

תפריט לא נכון, תרופות שונות ובכלל – אורח חיים לא בריא, כל אלה משפיעים על הכבד ועל יכולתו לבצע את תפקידיו השונים. ניקוי כבד נעשה בתקופה מוגבלת, המוגדרת מראש, שבה מפסיקים באופן זמני את ההתנהלות הרגילה, ודואגים לספק לכבד את כל החומרים הנדרשים לו כדי שיוכל להתחדש ולצבור כוחות.

הניקוי נעשה תוך תשומת לב רבה לתהליכים נוספים בגוף ובליווי מקצועי, של המומחים בתחום. הדבר נכון הן לאלה הסובלים מבעיות כבד והן לאלה שרואים בניקוי אמצעי למניעת בעיות עתידיות. במהלך תקופה זו הגוף הופך לרגיש הרבה יותר, הטעמים מתחדדים וניתן לזהות בקלות רבה מה נכון לגוף (ולכבד) ומה מזיק לו.

איך עושים את זה נכון

המזון הוא חלק חשוב ומרכזי מאד בתהליך הניקוי, ובמיוחד – מזון שנכון ובריא לגוף. שינוי התפריט ואימוץ תפריט טוב יותר, יכולים לסייע באופן משמעותי לתפקודי הכבד ולהוות חלק חשוב ומרכזי מאד בתהליך הניקוי. הדבר רלוונטי גם לגבי השתייה. כחלק מניקוי הכבד ושמירה על כבד בריא יותר, מומלץ להקפיד על שתייה של לפחות 6 או 7 כוסות מים בכל יום.

מומלץ לעשות זאת בין הארוחות ולהימנע כמובן ממשקאות מסוג אחר, כמו משקאות ממותקים או קפה. כדאי להקפיד גם להימנע ממזונות עתירים בשומנים ובסוכרים, המכבידים מאד על הכבד ומשפיעים עליו לא מעט. כדאי לצרוך מזונות טריים וטבעיים ככל שניתן ולוותר על מזונות תעשייתיים, עשירים בחומרים משמרים וחומרים נוספים, שמזיקים לגוף וגם לכבד.

צמצום כמויות המזון בתקופת הניקוי היא חלק בלתי נפרד ממנו. מדובר בצריכה מוגבל של סוגי מזונות שונים, הנדרשים למערכות הגוף השונות וגם לניקוי עצמו. אלה יכולים להיות ירקות ירוקים, מבחר של פירות טריים, קטניות למיניהן וגם אגוזים. במקביל, כדאי לעסוק בפעילות גופנית מסוימת, כזו המתאימה לתקופת הניקוי, פעילות עדינה ולא מאסיבית מדי, העוזרת בהמרצת הדם ומשפרת את תהליך הניקוי ותהליכים נוספים בגוף.

ראו גם:
איך להימנע מכבד שומני?